Warmtepomp i.p.v. een CV ketel?

Met een warmtepomp kunt u uw woning of bedrijf op een milieuvriendelijke manier verwarmen. Het haalt warmte uit de omgeving, bijvoorbeeld uit de lucht of uit grondwater, en gebruikt dit opnieuw voor uw verwarming of warmwatervoorziening.

Warmtepomp

Geen aardgas

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het op elektriciteit werkt in plaats van op aardgas en daardoor goedkoper is en helpt bij CO2-reductie.

Lagere energielasten

Nijboer installatietechniek levert complete waterpompsystemen voor uw warmtevoorziening en hybridesystemen die aan uw bestaande cv-ketel gekoppeld kan worden. Hierdoor profiteert u van lagere energielasten doordat u minder gas gebruikt.

Subsidie

Een warmtepomp is een interessant alternatief, vooral omdat de overheid tot 2021 subsidie geeft op uw aankoop. Dit bedrag kan, afhankelijk van welk type pomp u kiest, oplopen tot € 2.500,-.

Uitsterven van de CV ketel

Het uitsterven van de cv-ketel is op de agenda gezet: op donderdag 31 december 2020 wordt de allerlaatste in Nederland geplaatst. Per 2021, dus al over twee jaar en acht maanden, wordt de standaard cv-ketel verboden. Eenmaal aan het eind van zijn levensduur kan hij dan alleen nog worden vervangen door een warmtepomp, zonnewarmte, stadsverwarming of een hybride systeem (half cv-ketel, half warmtepomp).

Meer weten over een waterpomp?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een waterpomp? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatief gesprek.