Zonnepanelen (PV-panelen)

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zijn één van de bekendste milieuvriendelijke energie-opwekkers. Niet zo lang geleden was het een zeer kostbare investering maar door nieuwe productietechnieken is het een stuk goedkoper geworden.

Zonnepanelen (PV-panelen)

Volledig zelfvoorzienend?

Zonnepanelen bieden u de mogelijkheid om meer, of zelfs volledig, zelfvoorzienend te zijn in uw energiebehoefte. Vooral wanneer u overstapt van aardgas naar elektrische systemen is het interessant om ook de elektriciteit uit een duurzame bron te halen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Nijboer installatietechniek heeft verschillende soorten zonnepanelen. U kunt kiezen uit monokristallijn-, polykristallijn-, of dunne filmpanelen. Monokristallijnpanelen bieden het hoogste rendement. Een polykristallijnpaneel is iets eenvoudiger geproduceerd waardoor het rendement, en daarmee de aanschafprijs, iets lager ligt. Dunne filmpanelen bevatten geen kristallen maar een silicumpoeder. Dit zijn de goedkoopste zonnepanelen met ook het laagste rendement.

Laat u door de specialisten informeren

Het is de moeite waard om u door onze gespecialiseerde medewerkers te laten informeren over wat een goede oplossing voor uw woning of bedrijf is. Het kan al beginnen met een zonneboiler op uw dak voor het verwarmen van water.

Neem contact met ons op

Meer weten over zonnepanelen? 

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatief gesprek.